Vraag hier je energielabel voor je woning in Brabant aan

Bij E-label Brabant vraag je snel en secuur een energielabel aan voor jouw woning in Brabant.

Energielabel verplicht bij oplevering

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is het verplicht om een geldig en gecertificeerd energielabel aan te tonen. Het energielabel voor woningen geeft je inzicht in de energieprestatie van de woning en geeft verbetermogelijkheden voor isolatie en installaties weer. Hiermee kun je de woning bijvoorbeeld verder verduurzamen en besparen op energiekosten.

Registratiedatabase

Een koper of huurder ziet in de registratiedatabase EP-online of op de website Zoek je energielabel of voor het desbetreffende adres al een geldig energielabel geregistreerd is.

Bekijk voor meer informatie de pagina Energielabel woningen van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Bereken hier een schatting van de prijs

Weet je de m2 niet van je woning? Via deze link kan je die makkelijk achterhalen.

Voor woningen boven de 200 m2 sturen wij u graag een prijs op maat.

Ik wil een energielabel voor mijn woning in Brabant aanvragen. Hoe werkt dat precies?

Zodra je het aanvraagformulier hebt ingevuld en verzonden nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om alles te bespreken en een afspraak in te plannen. Daarna gaat het als volgt:

Stap 1

Beschikbare informatie

Na jouw aanvraag nemen wij eerst telefonisch contact met je op om wat belangrijke dingen te bespreken. Vervolgens krijg je van ons de vraag om zo veel mogelijk informatie over de woning aan ons door te sturen. Denk hierbij aan plattegronden, informatie over je CV-ketel en of je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt liggen.

Stap 2

Bezoek op locatie

Zodra wij alle informatie hebben, komen we zo snel mogelijk bij de woning langs. Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit bezoek nemen wij onder andere formaten van ramen, gevels en daken op. Daarnaast kijken we naar aanwezige installaties in en rondom het huis. Denk hierbij aan de CV-ketel, de warmtepomp of eventuele zonnepanelen.

Stap 4

Klaar!

Het is zo ver! Je energielabel staat voor je klaar en is geregistreerd bij het landelijke platform van het RVO. Je woning is nu echt klaar voor verkoop.

Stap 3

Uitwerking

Na de opname (bezoek op locatie) gaan wij terug naar het kantoor en verwerken we alle informatie en stellen we het officiële dossier op. Dit duurt meestal 1-2 werkdagen, afhankelijk van de drukte. Na het verwerken van alle informatie is er nog maar één ding te doen : Het energielabel afmelden bij het RVO.

Ik wil een energielabel aanvragen voor mijn woning in Brabant. Hoe gaat het in z’n werk?

Zodra je het aanvraagformulier hebt ingevuld en verzonden nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om alles te bespreken en een afspraak in te plannen. Daarna gaat het als volgt :

Stap 1

Beschikbare informatie

Na het ontvangen van je aanvraag nemen wij dus eerst even telefonisch contact met je op om wat dingen te bespreken. Vervolgens krijg je van ons de vraag om zo veel mogelijk informatie over de woning aan ons door te sturen. Denk hierbij aan plattegronden, informatie over je CV ketel en of je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt liggen.

Stap 2

Bezoek op locatie

Nadat wij deze informatie van je hebben ontvangen en ons huiswerk gedaan hebben komen we zo snel mogelijk bij de woning langs. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit bezoek nemen wij bijvoorbeeld de formaten op van de ramen, gevels en daken. En we kijken naar de aanwezige installaties in huis zoals de CV ketel en eventuele zonnepanelen.

Stap 4

Klaar!

Het is zo ver! Je energielabel staat voor je klaar en is geregistreerd bij het landelijke platform van het RVO. Je woning is nu echt klaar voor de verkoop!

Stap 3

Uitwerking

Na de opname (bezoek op locatie) gaan wij terug naar ons kantoor en gaan we alle informatie verwerken in ons hulpprogramma en het officiële dossier. Dit duurt meestal 1-2 werkdagen, afhankelijk van de drukte. Na het verwerken van alle informatie is er nog maar één ding te doen : Het energielabel afmelden bij het RVO.

Op zoek naar een energielabel voor jouw woning in Brabant? Check dan e-label Brabant!

Energielabel en het energieverbruik in de praktijk

Het energielabel geeft in theorie aan hoe goed de isolatie van een woning is en hoe zuinig de installaties voor bijvoorbeeld kraanwater, verwarming en sanitair zijn. Maar natuurlijk hangt de energierekening wel af van je gedrag. Hoe zuinig stook je, hoeveel warm water gebruik je, hoeveel apparaten heb je in huis en hoe intensief gebruik je die? In soortgelijke woningen met eenzelfde energielabel kan daarom het werkelijke energieverbruik toch een groot verschil zijn.

Het energielabel gaat van A (erg zuinig) naar G (allerminst zuinig). Daarnaast geeft het kopers/huurders inzicht in of de woning zuinig of juist niet zuinig is. Hieruit kan een indicatie van de energierekening gemaakt worden. Ook laat het energielabel zien waar opties liggen voor de woning om te verduurzamen.